tiistai 13. toukokuuta 2014

Totuus hakusessa - totuuksia ennen kuin löydät oman onnesi

Kasvaessamme olemme hyväksyneet vanhempiemme totuudet sen enempää kyselemättä. Itsenäistymisen yksi olennainen osa on kyseenalaistaminen ja se on ainoastaan vain tervettä. Olen itse pastorin tytär ja siksi minulla on ollut paljon opettelemista (ja etsintä jatkuu) tämän kanssa. 


Sinä itse määrittelet itsesi

Vanhempasi eivät määrittele kuka sinä olet, saatika heidän virheensä. Et ole tilanteiden tai ajatuksiesi määrittelemiä. Vain sinä voit valita ne ajatukset, jotka hyväksyt osaksi määritelmääsi: kuka oikeasti olet. 


Ajatukset ovat vain ajatuksia

Ajatukset saavat voimansa niiden ruokkimisesta. Kuuntele mitä ajattelet, niin pystyt hallitsemaan niitä. Tämän jälkeen et ole enää ajatuksiesi vanki, taikka niiden määrittelemä. 

"Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in anything simply because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything simply because it is found written in your religious books. Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. But after observation andanalysis, when you find that anything agrees with reason and is conducive to the good and benefit of one and all, then accept it and live up to it.” - Buddah

Sinulla on jo kaikki

Olet syntynyt omine lahjoinesi. Sinun ei tarvitse olla enemmän tai yhtään vähemmän, kuin oikeasti olet.
Ikä ja kokemus korostaa synnynnäisiä lahjojasi. Hyväksy lahjasi ja harjoita niitä. 



Menneisyys ja tulevaisuus eivät ole olemassa

Menneisyys on muisto ja tulevaisuus turvallisuutta tuova ajatus. Elä nyt, älä anna menneisyyden tai tulevaisuuden määritellä tämänhetkistä tilannettasi. Tämänhetkiset valintasi määrittelevät tulevaisuutesi.

What matters is to live in the present, live now, for every moment is now. It is your thoughts and acts of the moment that create your future. The outline of your future path already exists, for you created its pattern by your past. -Sai Baba

Sinun ei tarvitse antaa anteeksi

Katkeruus syö ihmistä. Silloin ihminen tuntee, että jotain on jäänyt itseltä saamatta tai jotain pahaa on tapahtunut itselle joskus jopa syyttä. Väitän, että anteeksiantoa ei tarvitse tehdä. Jos joku on tehnyt sinulle jotain todella väärää, sinun ei tarvitse antaa anteeksi. Sinä voit hyväksyä menneen tilanteen tapahtuneeksi ja jatkaa elämääsi. Tällainen "anteeksianto" yli katkeruuden, on onnellisuuden valitsemista. 


Vaikeudet kasvattavat sinua ja avaavat näkemystä uusista tilanteista

Vaikka vaikeuksien keskellä on vaikea nähdä mitään positiivista, jälkeenpäin pystyt näkemään, että jo menneet vaikeudet ja koettelemukset ovat avartaneet näkemystäsi eri tilanteissa.


Nämä kohdat ovat mietelmiäni aiheesta totuus ja oma tie. Kyseenalaistaminen on hyvä juttu vaikka olisit jo keski-iän ylittänyt. Älä pelkää kyseenalaistaa. Totuuden ja oman tien valitseminen ja etsiminen on rehellisyyttä itsellesi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyrin vastaamaan mahdollisimman nopeasti! Kiitos kommentistasi. Rakkain terveisin, Wiivi