maanantai 5. toukokuuta 2014

Painorauhan julistus!

Olen löytänyt vihdoinkin lahjani: JOJO-laihdutus! Olen pitkään etsinyt erityislahjaani, jotain taitoa, jossa olen todella hyvä. Ongelmani on se, että haluan olla kaikessa super-yber-hyvä ja lannistun helposti jos tavoitteeni eivät onnistu hetkessä. Olen ikuinen suorittaja, joka yrittää päästä "karvoistaan" eroon.

Suorittaja-luonne on petollinen laihdutuksessa. Kun suorittaja on päässyt laihdutuksen makuun, ei sitä fiilistä tahdo lopettaa; sitä tunnetta kun näet puntarissa kilon vähemmän. Ehkä kaksikin.

Painoni on jojoillut viime vuosien aikana -10kg - +10kg:n välillä. Eilen huomasin ystäväni luona teekupposen ääressä selittäväni pöydällä näkyvien suklaakeksien ravintoarvoja. Tähänkö pisteeseen on tultu?

Tänään on Älä laihduta - päivä, mikä on minun mielestäni todella hyvä keksintö. Erään yleltä tulleen dokumentin mukaan perus(britti)nainen laihduttaa keskimäärin elämästään 33 vuotta! Useat ihmiset saattavat kuitenkin luiskahtaa syömishäiriön syövereihin, sillä laihduttamisen ja pakkomielteisen/epäterveen laihduttamisen välillä on erittäin häilyvä raja.

Miten voi löytää sen mystisen "kultaisen keskitien"? 
Peruna lihottaa ja leipä on vyötäröllä ennen kuin huomaatkaan. Yhden pullan jälkeen heität dieettisi kankkulan kaivoon: "Se on nyt myöhäistä". Ilta vietetään turbo-vaihteella jääkaapin vieressä majoittuneena ja seuraavan päivän ruokadarra on niin kova, että sinä päivänä ei pistetä poskeen mitään muuta kuin näkkileipää.

Tänään Syömihäiriöliitto SYLI RY on haastanut jokaista ihmistä osallistumaan Älä laihduta -päivään! HS on jo linkannut kiireissään parhaimmat suklaakakkureseptinsä (vinkkinä!). Nauti tästä päivästä! Syö, juo, grillaa ja iloitse vartalostasi! Juuri sellaisenaan, jokaiset kurvit mukaan lukien! Mitä enemmän pinta-alaa, sitä enemmän rakastettavaa! Olet upea, nauti siitä!

Olen upea ja nautin siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyrin vastaamaan mahdollisimman nopeasti! Kiitos kommentistasi. Rakkain terveisin, Wiivi