maanantai 19. toukokuuta 2014

Elä hetkessä

Minulla on paha tapa järjestää kalenterini liian täyteen menoista. Päivät täyttyy menojen "suorittamisesta" ja stressaamisesta ennen seuraavaa menoa. Miltä tuntuisi vain heittäytyä hetken vietäväksi? Nauraa, juosta, löytää uudeestaan nuoruus. Tuo viattomuus?  Onnellisuuden tunne. 


“You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth.” - William W. Purkey
William W. Purkey on kiteyttänyt hyvin hetkessä elämisen salat. Miltä tuntuisi laittaa lempibiisi soimaan ja laulaa ja tanssia sen mukana ihan täysillä mukana? Koita! Saatat yllättyä alkunolostuksen jälkeen, että tämä onkin vapauttavaa!


Löydä taitosi jonka avulla voit ilmaista itseäsi. 

Mistä aktiviteetista nautit? Pidätkö piirtämisestä tai vaikkapa urheilusta. Löydä taitosi ja vaali sitä. Juuri nämä tuovat elämääsi rikkautta ja tekee elämisestä mielekkäämpää. Näin pystyt elämään hetkessäkin paremmin; onhan jalkapallon perässä juokseminen paljon helpompaa kun et ajattele työasioita.


Ystävysty ja löydä ´sielunystäviä´

Ystävysty sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa et välttämättä aluksi ajattele ystävystyväsi. 
Tutustuin yhden läheisimmän ystävättäreni kanssa juuri näin. Itse olin poikatyttö, joka liikkui yleensä vain poikien kanssa ja hän oli kärjistettynä mielestäni "purkkapissis". Kuitenkin kun aloimme tutustua löysimme samankaltaisuuksia. Molempien elämä oli ollut siihen asti todella rankka mutta sitten löysimme toisemme ja saimme parhaat tukipilarit elämämme keskellä. 


Huomaa jo olemassaolevat asiat

Joskus tämä tarkoittaa sitä että tutkit todella sitä tienpientareen päälle pudonnutta lehteä. Sen pintaa tai niitä pieniä suomuja lehden pinnan päällä. Kommentoi mielessäsi aistimuksia joita koet. 


Ole kiitollinen mitä sinulla on! 

Löydä mitä rikkauksia elämässäsi on. Sinulla on suu jolla puhua, talo jossa asua, kumppani joka rakastaa sinua. Mieti hetki ja löydä asiat, jotka rikastuttavat elämääsi.


Se onnellisuus 

Sanotaan että onnellisuus on tunnetila jonka voi valita. Voit valita, että oletko onnellinen. Onnellisuus ei ole sidoksissa materiaan tai esimerkiksi työpaikkaan. Löydä asiat jotka olet jo saavuttanut, kauneus, jonka olet jo löytänyt ja joka on ympäröinyt sinut. Älä ole kiinni menneisyydessä kirjoita kaikki asiat paperille ja revi se ja sanot että hyväksyt että ne ovat tapahtuneet mutta tästä lähtien en enää jää kiinni niihin. Olen oppinut niistä jotain. 


Virheitä et ole voinut tehdä

Olet tehnyt valintoja, ja sen vuoksi olet tässä tilanteessa missä olet. Tästä lähtien näet asiat ehkä vähän laajemmin. Ainoastaan jos et opi huonoon suuntaan menevistä valinnoista silloin olet saattanut tehdä virheen. Opi valinnoistasi, ja ota ne valttikorteiksi tulevaisuuteen. 


Time heals griefs and quarrels, for we change and are no longer the same persons. Neither the offender nor the offended are any more themselves.Blaise Pascal

Kortit ovat käsissäsi

Joskus se tarkoittaa yllättäviä ratkaisuja: välimatkaa läheisestä ystävästä, rajojen uudelleen asettamista tai jopa työpaikan vaihtoa. Kuuntele itseäsi ja löydä avaimet omaan onnellisuuteesi. 


 “The present is never our goal: the past and present are our means: the future alone is our goal. Thus, we never live but we hope to live; and always hoping to be happy, it is inevitable that we will never be so.” -Blaise Pascal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyrin vastaamaan mahdollisimman nopeasti! Kiitos kommentistasi. Rakkain terveisin, Wiivi