perjantai 9. toukokuuta 2014

Sisäisen kauneuden löytäminen


Peilistä katsoo nuori nainen. "Ihan nätti". Tuo naisen alku katsoo alta kulmain tutkaillen vartaloaan. Katse tutkii jokaisen kaaren ja kulman. Sen pienen arven lapsuudesta. Mieli vertaa juuri näkemäänsä muihin naisiin. Jalan paino vaihtuu puolelta toiselle. Tyttö huokaisee ja kääntyy pois peilistä.

Uskon, että moni - minä mukaan lukien - voi samaistua äsken kuvailtuun tilanteeseen. Etenkin naiset katsovat ja vertailevat itseään muihin herkemmin kuin miehet.


Näkökulman vaihdos paikallaan? 


Seuraavan kerran kun kävelet kaupungilla, tutkaile ihmisten sisäistä kauneutta. Huomaa rouvan hymy, nuoren miehen oven avaus vaimolleen, lasten silmien viaton pilke. Ulkokuori voi olla vaatimaton, mutta sisältä voi löytyä jotain vilpittömän kaunista.




Se mitä  ruokit, kasvaa. 


Kun keskityt asioiden positiivisiin puoliin, ajatuksesi ja mielipiteesi alkavat muuttua automaattisesti. Aluksi se ei ole helppoa, varsinkin jos on tottunut katselemaan asioita negatiivisesti. Pysähdy, kirjaimellisesti pysähdy ja seuraa ympäristöäsi. Löydä uutta ja huomaa niiden kauneus.

Sanotaan, että viisi läheisintä ihmistä ympärilläsi määrittelevät kuka sinä olet.
Pysähdy miettimään ketkä ovat läheisimpiä ihmisiä ympärilläsi ja miten he vaikuttavat sinuun. Tunnetko heidän seurassaan itsesi arvottomaksi vai onnelliseksi? Miten he kohtelevat sinua? Entä sinä heitä?
Tällä tavoin peilaamalla voit huomata elämäsi rikkauksia, taikka olennaisia lannistajia. Uskon että osa sisäistä kauneutta tulee myös onnellisuudesta, ja itsensä hyväksymisestä



Terve itsekkyys 


Uskallan väittää, että niin monet ihmiset eivät ajattele tarpeeksi itseään. He ajattelevat terveen "itsekkyyden" olevan epätervettä, vaikka näin oikeasti ei olisi.  Milloin viimeksi olet pyhittänyt vaikkapa neljä tuntia itsellesi? Haastan sinut varaamaan itsellesi aikaa, jolloin teet vain mitä itse haluat. Lakkaa kyntesi, ota kylpy ja lue vaikkapa jotain mielenkiintoista kirjaa. Tällaiset minilomat piristävät itseäsi ja kohentavat oloasi ja mielentilaasi. Sisäinen hyvinvointi näkyy ulos asti. Hoitamalla itseäsi hoidat myös sisäistä kauneuttasi.




Tutustu itseesi


Ole paras ystäväsi, katso itseäsi uusin silmin. Näe persoonallisen kauniit pisamasi, ihana hymysi, sekä veikeän huumorintajusi. Löydä itsesi uudelleen ja nauti löytämästäsi. Ketään muuta samanlaista ei maailmasta löydä! Kornin kuuloista, kyllä, mutta siitä voi tulla voimavarasi, valttikorttisi, jonka avulla valloitat maailman.  ;)


Sisäinen kauneus vetää puoleensa


Sisäisen kauneuden voimistuessa ulkoinen olemus kirkastuu, suu puhuu toivoa ja ryhti nousee. Hymy on herkässä ja silmät loistavat. Juoruaminen vähenee. Elämänilo täyttää ruumiin ja olemuksen.

Sisäinen kauneus näkyy ulos, se hehkuu tuoden hyvää olo muille ja vetäen ihmisiä puoleensa. Sisäisen kauneuden avulla voit olla paras oma, kaunis itsesi.

Katso uudelleen peiliin ja hymyile. Siellä olet sinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyrin vastaamaan mahdollisimman nopeasti! Kiitos kommentistasi. Rakkain terveisin, Wiivi